Zonnepanelen offerte

Zonnepanelen offertes vergelijken
Zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen!

Groenestroomcertificaat

De zon is een onuitputtelijke energiebron, dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen. Maar vreemd genoeg deden we tot voor kort nog weinig met het vermogen dat de zon ons elke dag levert. Dit veranderde met het maken van internationale afspraken rond Co2-uitstoot. Deze dwongen onze overheid tot stimuleren van duurzame energie. Sinds enige jaren is er dan ook een subsidieregeling voor zonne energie van kracht. Deze maakt het gebruik van zonnepanelen nog aantrekkelijker.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie die de overheid u verstrekt, is gebaseerd op uw aantal groenestroomcertificaten. Deze hoeveelheid hangt af van het vermogen die uw zonnepanelen leveren. Vanaf 1 augustus 2012 is de regeling als volgt: 1000 kWh = 1 certificaat. En 1 certificaat levert 90 euro op over een periode van maar liefst 10 jaar. Heeft u Elia als netbeheerder, dan krijgt u zelfs 150 euro per groenestroomcertificaat.

Het vermogen en dus uw subsidie wordt vastgesteld wanneer uw zonnepanelen gekeurd en geïnstalleerd worden. Mocht het vermogen van een zonnepaneel daarna onverhoopt dalen, dan blijft u dus het vooraf vastgestelde geldbedrag ontvangen.

De komende jaren

Vanaf 1 januari 2013 stijgt de jaarlijkse subsidie van 90 naar 93 euro. Belangrijk bij het vaststellen van het aantal certificaten wordt dan de zogenaamde bindingsfactor. Meer informatie over de bindingsfactor en subsidieregelingen, ook voor de komende jaren, vindt u op de website van de Vlaamse overheid. Wilt u weten hoe snel u een investering in zonnepanelen, zonnecollectoren of zonneboilers heeft terugverdiend? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op van zonnepaneel specialisten uit uw regio.

Zonnepanelen Expert, dat is duurzaam besparen.

Offertes aanvragen

Voornaam/achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats (*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Dakhelling (*)

Aantal panelen (*)

Omschrijving opdracht (*) 
Bij Zonnepanelen Expert vraagt u gratis en zonder enkele verplichting prijsopgaven aan van zonnepaneel experts uit uw omgeving. Ook voor zonnecollectoren of een zonneboiler kunt u bij onze specialisten terecht.

Comments are closed.