Top 15 zonnepanelen merken 2024

De beste merken op rij. Vergelijk gratis offertes.

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zonnepanelen merken

Zonnepanelen merken vergelijken – hoe doe je dat?

Er zijn heel veel zonnepanelen merken, maar wanneer je nieuwe panelen gaat laten leggen, wil je natuurlijk wel de keuze maken voor een goed merk!

Start je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je alles over de top 15 zonnepanelen merken. We geven je informatie over de eigenschappen en voordelen, onze aanraders en geven je nog een paar tips om het beste zonnepaneel te kiezen. We vertellen je er graag meer over, zodat je een goede keuze maakt.


Wat zijn de 15 meest bekende zonnepanelen merken?

In België zijn er veel verschillende merken die hoogwaardige zonnepanelen leveren. Wij geven je een overzicht van de top 15 zonnepanelen merken en geven je informatie over: eigenschappen, prestaties en betrouwbaarheid.

NummerMerkLand van herkomstOprichtingsdatum
1Trina SolarChina1997
2SunpowerVerenigde Staten1985
3Canadian SolarCanada2001
4PanasonicJapan1912
5Jinko SolarChina2006
6Ja SolarChina2005
7QcellsDuitsland / Zuid-Korea2012
8DMEGCChina2009
9LGZuid-Korea1995
10RECNoorwegen1996
11LONGIChina2000
12First SolarVerenigde Staten1999
13SharpJapan1959
14YingliChina1998
15ConergyVS / Duitsland1998

Handig om te weten: Alleen gerenommeerde merken die actief zijn op de Europese markt komen in aanmerking voor onze top 15. Meerdere bronnen als TÜV Rheinland en SolarTester zijn geraadpleegd voor de totstandkoming van ons overzicht. Alle fabrikanten in de lijst produceren uitstekende producten. Welk type of merk zonnepaneel in jouw geval de beste keuze is, is maatwerk. Dit laat zich niet vangen in een lijstje. Wij raden daarom altijd aan om offertes te vergelijken.

Door het grote aanbod aan panelen, is het soms lastig om een keuze te maken. Je moet namelijk met veel factoren rekening houden. Hoeveel panelen passen er bijvoorbeeld op je dak, hoeveel panelen heb je nodig om in je energiebehoefte te voldoen en dan nog de specificaties per paneel. Een zonnepanelen installateur kan je hierin adviseren.


zonnepanelen merken

1. Trina solar

trina solar zonnepanelenTrina Solar levert zonnepanelen met een hoog rendement, een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit. De vermogensgarantie ligt op 25 jaar met minimaal 80%. Het grootste voordeel van zonnepalenen van Trina is dat ze een hoge energieopbrengst hebt en je je investering dus snel weer terugverdient.

Een aantal modellen:

 • Vertex-serie
 • All black-serie

Deze modellen maken gebruik van geavanceerde technieken en celtechnologieën voor betere prestaties.

2. SunPower

Sunpower zonnepanelenSunPower zonnepanelen hebben een hoog rendement door de Maxeon-cellen. Ze zijn daarnaast goed bestand tegen hoge temperaturen en hebben veel lichtopvang, zelfs wanneer het bewolkt is.

Dit zijn de voordelen:

 • Lange levensduur door een robuuste constructie en goede garantie.
 • Hogere energieopbrengst dankzij hoog rendement, ook met een kleinere installatie.
 • Verschillende modellen verkrijgbaar, ook de nieuwe zwarte panelen.

Een aantal modellen van SunPower zijn de Maxeon 3, de Maxeon 2 en de Performance-series. De P-series zijn voornamelijk geschikt voor grootschalige projecten. De Maxeon 2 en 3 bieden een hoog rendement van meer dan 22%. Wanneer je kiest voor het AC modulsysteem, krijg je een compleet systeem van zonnepanelen die de Maxeon en Performace panelen combineren met een Enphase micro-omvormer.

3. Canadian Solar

canadian solar zonnepanelenCanadian Solar zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklasses en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het omzettingsrendement van de panelen is relatief hoog in vergelijking met andere merken. Daarnaast zijn de producten PID-bestendig.

Bekende modellen die een zeer goed vermogen hebben, zijn:

 • KuMax-panelen
 • HiKu-panelen
 • HiHero-panelen

4. Panasonic

panasonic zonnepanelenPanasonic is één van de bekendste merken en levert zonnepanelen in topkwaliteit. De panelen hebben een uitstekende energieopbrengst en een lange levensduur. Ook met weinig licht, bijvoorbeeld op een bewolkte dag, is het rendement nog hoog.

Panasonic maakt gebruikt van de HIT-technologie, de Heterojunction with Intrinsic Thin Layer, waardoor de efficiëntie verhoogd. Ook bij hoge temperaturen werken de panelen uitstekend door gebruik te maken van meerdere halfgeleiderlagen. De HIT-technologie zorgt er dus voor dat je meer elektriciteit kunt generen met minder panelen. Ideaal als je wat minder ruimte hebt op je dak.

Populaire moddellen zijn:

 • Panasonic HIT
 • Panasonic VBHN
 • Panasonic VBHN Premium

5. Jinko Solar

jinko solar zonnepanelenJinko Solar zonnepanelen zijn betrouwbaar en betaalbaar. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals PERC (Passivated Emitter Rear Contact) en halfcellen voor een hoge efficiënte en energieopbrengst. Daarnaast krijg je een uitgebreide garantie.

De modellen van Jinko:

 • Jinko Cheetah: hoog vermogen en verbeterde efficiëntie.
 • Jinko Swan: zwarte panelen met hoog rendement.
 • Jinko Tiger: panelen met de nieuwste technologieën voor verbeterde prestaties.

merken zonnepanelen

6. Ja Solar

ja solar zonnepanelenJa Solar zonnepanelen levert net als Jinko zonnepanelen met PERC-technologie. Ja Solar biedt productgarantie van 10 tot 12 jaar en een lineaire prestatiegarantie van 25 tot 30 jaar.

Dit zijn de voordelen van dit merk:

 • Hoog rendement: door geavanceerde technologieën een goede rendement. Ook een maximale energieopbrengst bij minder ideale omstandigheden.
 • Duurzaam en betrouwbaar: de zonnepanelen worden vervaardigd volgens strenge kwaliteitsnormen en maken gebruik van hoogwaardige materialen.
 • Nieuwe technologieën: Ja Solar integreert nieuwe technologieën om de prestaties te verbeteren.

Dit merk heeft een aantal modellenseries, zoals de JAM60S, de JAM72S en de JAM60D. Welk model geschikt is voor jou, is voornamelijk afhankelijk van je budget en je wensen. De JAM60D is het duurste, maar maakt gebruik van dubbellaagse technologieën voor een hogere energieopbrengst. Dit zou onze keuze zijn voor een kleiner dak.

7. Qcells

qcells zonnepanelenWanneer je op zoek bent naar een zonnepaneel merk, dan kom je waarschijnlijk Qcells zonnepanelen ook tegen. Eén van de grootste voordelen van Qcells is dat ze gebruik maken van anti-reflectiecoating, hierdoor wordt de energieproductie nog hoger.

De modellen:

 • Q.PEAK DUO: model met halfcellen voor hoog vermogen en efficiëntie. Hoge betrouwbaarheid en geschikt voor woningen en bedrijfspanden.
 • Q.PEAK DOU BLK-G7: model met stijlvol zwart ontwerp en met dezelfde functies als de DUO-G7.
 • Q.PEAK DEO ML-G11S: makt gebruik van de Q.ANTUM DUO-zonnecellen voor een uitzonderlijk hoog rendement.

Met zonnepanelen van dit merk ben je verzekerd van een goede technologie, een hoog rendement en de keuze uit klassieke en zwarte panelen. Qcells maakt gebruik van een eigen ontwerp, Q.ANTUM, voor een hoger rendement.

8. DMEGC

dmegc zonnepanelenWanneer je kiest voor zonnepanelen van DMEGC, heb je de keuze uit verschillende series: de M6-serie, de M10-serie en de P6-serie. De M6-serie heeft een hoog vermogen en werkt efficiënt. De M10-serie is iets geavanceerder en biedt hierdoor ook een hogere prestatie voor maximale energieopbrengst. De P6-serie heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De voordelen van dit zonnepanelen merk:

 • Technologieën: DMEGC maakt gebruik van geavanceerde celtechnologieën voor een hoge energieopbrengst. Ze kunnen een grotere hoeveelheid zonne-energie omzetten in elektriciteit.
 • Betrouwbaar en kwaliteit: de zonnepanelen worden geproduceerd volgens strike kwaliteitsnormen en maken gebruik van hoogwaardige materialen.

9. LG

lg zonnepanelenMet zonnepanelen van het merk LG weet je zeker dat je een hoog rendement, kwaliteit en betrouwbare panelen krijgt. LG staat bekend om zijn hoogwaardige producten en strenge kwaliteitsnormen. Hierdoor zijn de panelen goed bestand tegen de weersomstandigheden en hebben ze een lange levensduur.

Ook de zonnepanelen van LG hebben een anti-reflectiecoating en een uitstekende cel-verbinding voor optimaal vermogen.

De bekendste modellen van dit zonnepanelen merk zijn de LG NeON 2, de LG NeON R en de LG NeON H. Ben je op zoek naar een zonnepaneel met een mooi uiterlijk, dan is de LG NeON H geschikt. De NeON 2 en NeON R maken gebruik van de Cello-technologie voor een verbeterde energieopbrengst.

10. REC

rec zonnepanelenEen vrij onbekend merk bij het grote publiek zijn REC zonnepanelen. Ze leveren goede panelen. REC heeft de TwinPeak-technologie ontwikkeld voor een hoog rendement. Deze technologie vermindert het vermogensverlies.

De populaire modellen zijn:

 • Alpha-serie: hoog vermogen en efficiëntie door heterojunctietechnologie, ook bij lage lichtomstandigheden.
 • TwinPeak-serie: hoge energieopbrengst door halfcellen en goede celstructuur.
 • N-Peak-serie: innovatief ontwerp en uitstekende prestaties.

11. LONGI

longi zonnepanelenLONGI Solar zonnepanelen, opgericht in 2000, is een toonaangevende Chinese producent van hoogrendement monokristallijne zonnepanelen voor zowel particulieren als bedrijven, met wereldwijde aanwezigheid.

Bekende LONGI modellen zijn:

 • Longi Hi-MO 6 Scientist: de Hi-MO 6 zonnepanelen met Hybrid Passivated Back Contact (HPBC) technologie hebben een uniek ontwerp zonder busbars aan de voorzijde. De Hi-MO 6 Scientists LR5-54HTB panelen, verkrijgbaar in vermogens van 435W tot 450W, bieden uitstekende stroomopwekking en hoge modulekwaliteit voor lange termijn betrouwbaarheid.
 • Longi Hi-MO 6 Explorer: de Hi-MO 6 zonnepanelen met HPBC-technologie hebben een uniek busbar-vrij ontwerp aan de voorzijde. De Hi-MO 6 Explorer LR5-72HTD panelen zijn beschikbaar van 550W tot 570W, met uitstekende stroomopwekking en een volledig zwart esthetisch ontwerp.
 • Longi Hi-MO 5m: Het Hi-MO 5m LR5-72HPH zonnepaneel, met vermogens van 525W tot 550W en efficiënties tot 21,5%, biedt superieure prestaties dankzij geavanceerde technologieën zoals M10-wafers van 182 mm, gallium-gedoteerde wafers en halve zonnecellen met 9 busbars, met duurzaamheid en buitenprestaties.

12. First Solar

first solar zonnepanelenFirst Solar zonnepanelen, opgericht in 1999 in Arizona, is ‘s werelds grootste producent van dunne-film zonnepanelen met een milieuvriendelijk en aantrekkelijk design. Ondanks hun lagere vermogen halen ze een rendement van meer dan 18%, wat getuigt van hun effectiviteit.

Bekende First Solar series zijn:

 • Series 3 Black Plus: De Series 3 Black Plus zonnepanelen van First Solar zijn dunne film panelen met innovatieve geautomatiseerde productie, langdurige levensduur, hoog rendement en elegant volledig zwart design voor een fraaie dakuitstraling.
 • Series 4: First Solar’s Series 4™ en Series 4A™ PV-modules bieden uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, met geavanceerde eigenschappen zoals 1500V-compatibiliteit en verbeterde energieopbrengst door coatings.

13. Sharp

Sharp zonnepanelenSharp zonnepanelen, onderdeel van het Japanse Sharp dat sinds 1912 bestaat, is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in zonnepanelen met een breed aanbod, waaronder monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen, hoewel het aanbod beperkter is dan bij sommige concurrenten.

Bekende Sharp modellen zijn:

 • NU-E235E1: De Sharp NU-E235E1 is een monokristallijn zonnepaneel met 235 Wp vermogen, 60 cellen, afmetingen van 1652 x 994 x 46 mm, MC type 3 aansluiting en een 2-jarige productgarantie. Het is gecertificeerd volgens IEC 61215 en IEC 61730.
 • ND-AK270: Het Sharp ND-AK270 zonnepaneel heeft een vermogen van 270 Wp en een efficiëntie van 16,6%. Met een materialen garantie van 10 jaar, zijn deze panelen geschikt voor diverse zonne-energie systemen, inclusief opslagoplossingen.

14. Yingli

Yingli zonnepanelenYingli zonnepanelen, officieel Yingli Green Energy genoemd, gevestigd in China, is een grote producent van zonnepanelen en staat bekend om hun WK-voetbalsponsoring. Ze bieden een breed scala aan zonnepanelen en streven naar duurzame productie met aanzienlijke groei in capaciteit.

Bekende Yingli modellen zijn:

 • YGE 60 Cell 40mm SERIES
 • YGE 72 Cell NH SERIES
 • PANDA 60 Cell 40mm SERIES
 • YGE 48 Cell 40mm SERIES

15. Conergy

Conergy zonnepanelenConergy zonnepanelen, opgericht in 1998 in Hamburg, is een ervaren fabrikant van zonnepanelen en diverse zonne-energieoplossingen, eigendom van Kawa Capital Management sinds 2013. Conergy levert diverse pv-panelen met wattages variërend van gunstig rendement tussen 15% en 18%, wat een gemiddelde prestatie is voor hoogwaardige zonnepanelen.

Bekende Conergy series zijn:

 • PowerPlus 245P – 260P
 • PE 245M Zwart – PE 260M Zwart
 • PE 265M-R – PE 280M-R

Tips voor het vergelijken van zonnepanelen merken

Wanneer je zonnepanelen wilt gaan aanschaffen, kom je ontzettend veel verschillende merken tegen. Maar hoe moet je die nou vergelijken om een goed zonnepanelen merk te kiezen voor jouw woning of bedrijfspand?

Bij het vergelijken van zonnepanelen merken zijn er verschillende belangrijke factoren om in overweging te namen. Let onder andere hierop:

 • Vermogen en rendement: natuurlijk één van de belangrijkste factoren, hoe hoog is het vermogen. Panelen met een hogere efficiëntie kunnen meer energie genereren en leveren je dus meer op. Zeker bij een klein dakoppervlak is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met een zeer hoog vermogen. Het vermogen wordt uitgedrukt in WP, dit geeft aan hoeveel elektriciteit een paneel kan genereren.
 • Temperatuur coefficient: panelen werken minder goed bij hoge temperaturen boven de 25 graden. De normale tests van zonnepanelen worden gedaan in ideale omstandigheden met een temperatuur van 25 graden. Bij hogere temperaturen verlies je dus rendement en dit wordt uitgedrukt in % per Pmax. Een zonnecel met goede celtechnologie heeft een lager procentueel verlies per Pmax.
 • Garantie: bekijk altijd welke garantie je krijgt. Let hierbij op de garantie van het vermogen van het paneel (hoeveek jaar behoudt het paneel zijn nominale vermogen) en op de productgarantie (defecten in materialen). Laat je ook omvormers en andere onderdelen plaatsen, bekijk dan ook of je hier garantie op krijgt.
 • Welke technologie: de technologie in zonnepanelen gaat razendsnel en leidt tot verbeterde prestaties. Bekijk van welke technologieën er gebruik gemaakt wordt en hoe dit leidt tot een hogere energieopbrengst.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: de prijs is natuurlijk een belangrijke factor, maar vergeet ook niet de kwaliteit. Kies niet automatisch de goedkoopste optie, maar kijk ook naar de betrouwbaarheid, efficiëntie en garantie. Soms is de investering in duurdere panelen een betere keuze, omdat je die investering sneller terugverdiend door een hogere energieopbrengst.
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid: je wilt natuurlijk een zonnepaneel merk dat langdurig en probleemloos werkt. Let op de reputatie van het merk, lees reviews en controleer of ze voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen. Bekijk ook de garantie en welke serviceondersteuning je krijgt, die zijn vaak zeer goed bij betrouwbare merken.
 • Reviews: lees reviews door, lees de artikelen op de website en raadpleeg ervaringen van andere gebruikers. Dit geeft je meer inzicht in de prestaties, betrouwbaarheid en tevredenheid per merk.

Is de garantie bij ieder merk zonnepanelen hetzelfde?

Om kort te zijn: Nee, dat is het niet. Ieder merk heeft zijn eigen garantievoorwaarden. Het is dus verstandig om de garantievoorwaarden te bekijken voordat je overgaat tot aanschaf. We krijgen veel vragen hoe de garantie werkt bij zonnepanelen merken. Meestal wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee garanties.

De twee garanties:

Vermogensgarantie: elk jaar verliezen zonnepanelen iets aan vermogen, maar dit moet natuurlijk niet te veel zijn. De meeste zonnepanelen merken geven daarom garantie op het vermogen, meestal is dit een garantie van maximaal 0,7% verlies per jaar. Na 25 jaar heeft je paneel dan nog een garantie van 80% ten opzichte van het oorspronkelijke vermogen.

Productgarantie: en dan bestaat er nog een productgarantie. Dit is de garantie op het product zelf. Meestal is de productgarantie een stuk korter dan de vermogensgarantie, rond de 15 jaar. Een aantal merken biedt echter garantie tot wel 25 of 30 jaar.

2 extra tips om het juiste zonnepanelen merk te kiezen

We geven je graag nog twee extra tips om uit alle verschillende zonnepanelen merken de juiste keuze te maken.

 • De eerste tip is dat je je niet blind moet staren op het maximale rendement. Dit is vooral belangrijk wanneer je weinig ruimte hebt en dus het maximale moet halen in een beperkt aantal panelen.
 • De tweede tip is om te kiezen voor een Tier 1- of Tier 2-merk. Tier 1-zonnepanelen zijn het meest betrouwbaar, maar zijn wel duurder en er zijn maar weinig merken die dit type panelen produceren. Tier 1-merken doen hun eigen productie en innoveren het meest. Tier 2-merken doen niet alles zelf, die kopen vaak een aantal onderdelen in. Er zijn ook nog tier 3-merken, maar die merken doen geen onderzoek en hebben vaak weinig ervaring.

Omvormers voor zonnepanelen: de merken

Een omvormer is een belangrijk onderdeel van je zonnepanelen-installatie. De omvormer zet namelijk de opgewekte energie om in bruikbare stroom voor je elektrische apparaten. Net als bij zonnepanelen, worden ook omvormers geproduceert door diverse merken. In het overzicht hieronder vind je welke merken dit er zijn.

welk merk zonnepanelen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen aanschaffen? Laat alle zonnepanelen merken altijd installeren door een erkende installateur. Via onze offerteservice kom je snel en eenvoudig in contact met een aantal installateurs bij jouw uit de regio. Vul het formulier in, beschrijf welke zonnepanelen, het aantal en eventueel al je voorkeur voor een merk en wij doen de rest voor je. Je ontvangt snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes, je zit dus nergens aan vast.


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken