Leveranciers van zonneboilers vergelijken
Een zonneboiler hoeft niet duur te zijn. Vraag eens een prijsopgave aan!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen vormen steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Het is steeds meer van deze tijd om duurzaam en milieubewust bezig te zijn, maar dat zijn niet de enige voordelen van het gebruik maken van zonne-energie. U zult ook snel merken dat uw energierekening zal dalen!

Uw besparing

Gemiddeld leveren zonnepanelen jaarlijks 80 kWh per m2 per jaar op. Een rekenvoorbeeld, gebruikt u bijvoorbeeld 3 zonnepanelen, dan scheelt dit voor een gemiddeld gezin al snel 500-600 kWh per jaar, en dat komt neer op ongeveer 10 tot 15% van het energieverbruik!

Milieu

De stroom die uit zonne-energie wordt verkregen is duurzaam. Dit betekent dat bij de productie hiervan geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. De zonnepanelen gaan ongeveer 30 jaar mee, en kunnen daarna verwerkt worden op dezelfde manier als defecte elektronische apparaten. Aan een recyclingsysteem voor panelen wordt gewerkt!

Zo werkt een zonnepaneel

De werking is gebaseerd op het principe dat het zonnepaneel zonlicht omzet naar zonne-energie. De plaat op het paneel bevat zonnecellen die meestal gemaakt zijn van silicum. Dit materiaal zet daglicht in zonne-energie om, ook wel ‘PV’ genoemd (Photo Voltaic). Worden er een aantal zonnepanelen naast elkaar geplaatst, dan spreekt met van een PV-systeem. Deze zonne-energie wordt door een omvormer gebruiksklaar gemaakt voor uw huishouding. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van het opwarmen van water in een zonneboiler. De omvormer wordt dichtbij de zonnepanelen geplaatst en wordt aangesloten op een stopcontact.

Zonneboiler

Deze zonneboiler is verkrijgbaar in een standaard variant en een cv- en compacte uitvoering. Is er onvoldoende zonlicht op het zonnepaneel terecht gekomen? Dan zorgt de na-verwarmer in de zonneboiler ervoor dat u watertemperatuur alsnog het gewenste aantal graden zal bereiken. En wist u dat het systeem met de zonneboiler 50% minder energie verbruikt dan een traditioneel systeem? Kostenbesparing dus! De energie verkregen uit de zonne-energie kan direct in uw huishouden worden toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk bij u in huis, en wordt zo gebruikt door de elektrische apparaten die op dat moment aan staan.

Overtollige elektriciteit

Maakt u zich geen zorgen, de extra energie afkomstig uit de zonne-energie wordt terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Dit betekent voor u een extra rendement opgeleverd door uw zonnepanelen. Wel zo prettig!

Offertes aanvragen

Voornaam/achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats (*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Dakhelling (*)

Aantal panelen (*)

Omschrijving opdracht (*)Comments are closed.