Wil je zonnepanelen installateurs vergelijken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zonnepanelen installateurs vergelijken

Zonnepanelen installateurs vergelijken: handige tips

Zonnepanelen zijn ontzettend populair, dus het is begrijpbaar als ook jij er voor kiest zonnepanelen aan te schaffen. Wanneer je deze keuze gemaakt hebt is het tijd om ook daadwerkelijk iemand te vinden die je hierbij kan helpen; een zonnepanelen installateur. Om de goede vakman te vinden die jou kan helpen op de manier die jij wil zijn er een aantal dingen waar je rekening moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanbevelingen, ervaring en certificaten. Maar ook dingen zoals verzekeringen en garanties zijn belangrijk.

Wil je weten hoe je het beste zonnepanelen installateurs kunt vergelijken? Lees dan verder en ontdek de verschillende tips. Ontdek hoe je installateurs vergelijkt op basis van prijs en leer meer met de vele bespaartips!

Tips zonnepanelen installateurs vergelijken

 • Vraag vrienden, familie of buren naar hun ervaringen en aanbevelingen voor installateurs.
 • Zoek naar referenties van eerdere klanten en lees online recensies op websites zoals Trustpilot.
 • Zorg ervoor dat de installateur gecertificeerd en gelicentieerd is om het werk uit te voeren.
 • Vraag naar de verzekeringen en garanties die de installateur biedt voor de installatie en de apparatuur.
 • Vraag naar de geschatte opbrengst, aanbevolen merken en modellen van zonnepanelen en omvormers, installatietijd en garantievoorwaarden.
 • Overweeg of je liever met een groot of klein installateurbedrijf wilt werken en begrijp de voordelen van beide.
 • Vergelijk offertes van verschillende installateurs op basis van prijs per watt en let op inbegrepen kosten zoals omvormer en installatie.
 • Kijk of er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar zijn voor zonnepanelen in jouw regio.
 • Plan regelmatig onderhoud om de efficiëntie van je zonnepanelen te behouden.

Zonnepanelen laten installeren

Zo vind je een betrouwbare zonnepanelen installateur

Het vinden van een betrouwbare zonnepanelen installateur is misschien wel één van de moeilijkste klussen wanneer het gaat om zonnepanelen aanschaffen. Er zijn namelijk ontzettend veel punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je weten wat de geschiedenis is van het bedrijf of de vakman, maar het is ook goed om te weten wat de kosten zijn, en of het werk wat ze verrichten het waard is. Om jou hier mee te helpen staan hieronder een aantal tips beschreven. Lees ze door en ontdek hoe je een betrouwbare zonnepanelen installateur vindt.

Tip 1: Vraag om aanbevelingen

Als allereerst is het goed om aanbevelingen te vragen. Dit houdt in dat je de mensen om je heen vraagt naar hun ervaringen. Tegenwoordig hebben ontzettend veel mensen zonnepanelen, dus het moet niet lastig zijn om iemand in je naaste omgeving te vragen naar welke installateur zei gebruikt hebben, en wat hun ervaring hiermee was. Je kunt er ook voor kiezen om online opzoek te gaan. Dit doe je door gewoonweg google of een andere zoekmachine raad te plegen. Het is verstandig om meerdere bedrijven op een rijtje te zetten zodat je deze kunt vergelijken. Dit doe je zodat je zeker weet dat je te maken hebt met kwaliteit en dat je nooit te veel betaald.

Tip 2: Controleer ervaring, referenties en recensies

Wanneer je een aantal zonnepanelen installateurs gevonden hebt kun je beginnen met het controleren van hun ervaring. Dit kun je op twee manieren aanpakken.

 • Referenties opzoeken: Vraag de installateur om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten en vraag naar hun ervaringen met de installateur en het geleverde werk.
 • Recensies lezen: Zoek online naar recensies en beoordelingen van de installateur. Websites zoals Trustpilot, Google Reviews en Yelp kunnen nuttig zijn om feedback van andere klanten te vinden.

Je kunt ook een kijkje nemen op de website. Wanneer je dit gedaan hebt, heb je meteen een beter beeld van de installateurs en kun je voor jezelf een overzicht maken van wie welke kwaliteiten beschikt. Uiteindelijk maak je de keuze gebaseerd op welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou.

Tip 3: Zonnepanelen installateurs met certificaten en licenties

Naast het achterhalen van recensies en referenties is het ook mogelijk om meer onderzoek te doen naar de wettelijke kwaliteiten van een zonnepanelen installateur. Over het algemeen heeft een installateur die gevertificeert is meer ervaring en meer kennis over het vak. Bij licenties gaat het ook vooral om de officieële toestemming die de installateurs hebben gekregen om hun werk ook daadwerkelijk te verrichten, wat heel belangrijk kan zijn, vooral wanneer je kijkt naar punten zoals verzekeringen en garanties.

Tip 4: Verzekeringen en garanties

Er zitten twee voordelen aan weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verzekeringen en garanties. Het eerste voordeel heeft natuurlijk te maken met de zekerheid die deze twee punten met zich mee brengen. Ben je verzekert? Dan kun je namelijk achteraf altijd aan de bel trekken wanneer iets niet goed is gegaan. Het andere voordeel heeft te maken met de kwaliteit van de zonnepanelen installateurs. Wanneer je een installateur inschakelt en ze zijn goed verzekert dan betekent dit dat ze zeker zijn van hun zaak. Een slechte, of onbetrouwbare, zonnepanelen installateur weet dit vaak van zichzelf en hierdoor zal er ook weinig tot geen verzekering zijn afgesloten.

Bij garantie geldt eigenlijk hetzelfde. Wanneer een installateur garandeert dat zijn werk en zijn producten minstens 10 jaar mee gaan geeft dit een goed beeld van wat ze van zichzelf en hun werk Wvinden. De gemiddelde garantie op zonnepanelen varieert meestal van 10 tot 25 jaar, afhankelijk van de fabrikant en het type zonnepanelen. Het is goed om dit mee te nemen wanneer je zonnepanelen installateurs gaat vergelijken.

Tip 5: Stel de juiste vragen aan de zonnepanelen installateurs

Communicatie is één van de belangrijkste dingen wanneer het gaat om een professionele relatie. Je wilt namelijk op één lijn zitten met de vakmannen die bezig gaan met jou project. Een manier waarop je er voor zorgt dat de communicatie goed is, is door de juiste vragen te stellen. Hieronder staan een aantal vragen die je kunt stellen om een duidelijk beeld te krijgen van wat voor bedrijf het is, en wat hun plannen zijn.

Wat is de geschatte opbrengst van de zonnepanelen op basis van mijn locatie en installatie?
Deze vraag helpt je een realistische verwachting te hebben van hoeveel energie je zonnepanelen zouden kunnen opwekken en hoeveel geld je kunt besparen.

Welke merken en modellen van zonnepanelen en omvormers raadt u aan en waarom?
Dit helpt je om de kwaliteit van de gebruikte apparatuur te begrijpen en waarom ze geschikt zijn voor jouw situatie.

Hoe lang duurt de installatie en wat is het proces?
Hiermee krijg je inzicht in de tijdslijn en het installatieproces, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Wat zijn de garantievoorwaarden voor de zonnepanelen, omvormer en de installatie zelf?
Dit is belangrijk om te begrijpen welke bescherming je hebt voor je investering en hoe eventuele problemen worden opgelost.


Besparen op de kosten van een zonnepanelen installateur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken


Wat is beter: groot of klein installateurbedrijf?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een installateursbedrijf kun je vaak kiezen tussen een groot of een klein bedrijf. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen.

Voordelen van een groot zonnepanelen installateurs bedrijf:

 • Economisch: Grote installateurs kunnen vaak materialen in bulk kopen, waardoor ze mogelijk lagere prijzen kunnen bieden.
 • Meer middelen: Ze hebben daarnaast ook meer financiële middelen en technische kennis, waardoor ze grotere en complexere projecten kunnen aanpakken.
 • Betrouwbaarheid: Grote bedrijven hebben vaak een gevestigde reputatie, wat een gevoel van betrouwbaarheid kan bieden.

Voordelen van een klein zonnepanelen installateurs bedrijf:

 • Persoonlijke aandacht: Kleine installateurs kunnen een meer persoonlijke en op maat gemaakte service bieden, omdat ze zich vaak meer richten op individuele klanten.
 • Lokaal betrokken: Ze zijn vaak lokaal gevestigd, wat kan zorgen voor snellere reactis en betere klantenservice.
 • Flexibiliteit: Kleinere bedrijven kunnen vaak flexibeler zijn bij het aanpassen aan specifieke behoeften en vereisten van klanten.

De keuze tussen een groot of klein installateursbedrijf hangt af van factoren zoals budget, projectomvang, persoonlijke voorkeuren en de complexiteit van de installatie.

Vergelijk erkende zonnepanelen installateurs op basis van prijs

Een belangrijk onderdeel van het inschakelen van zonnepanelen installateurs heeft natuurlijk te maken met de prijs. Daarom is het ook niet onbelangrijk om dit mee te nemen in jouw overweging. Er zijn een aantal manieren waarop je dit effectief kunt doen. Als eerste is het belangrijk dat je contact op neemt met verschillende installateurs, en om een gedetaileerde offerte te krijgen. Kijk naar hoeveel geld je per watt betaalt bij elke installateur. Dit is handig om te vergelijken omdat het laat zien hoeveel je betaalt voor elke eenheid van stroom die de zonnepanelen kunnen maken. Let op of de offerte de kosten van de omvormer en de installatie meerekent, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken.

Overweeg niet alleen de prijs, maar ook de garanties die elk bedrijf biedt op de zonnepanelen, omvormer en installatie. Ook de ervaring en reputatie van de installateurs moeten niet vergeten worden, omdat goedkopere prijzen niet altijd de beste kwaliteit en service garanderen.

Zonnepanelen installateur

Bespaartips: zonnepanelen installateurs

Hier zijn enkele handige bespaartips als je zonnepanelen wilt laten installeren:

 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende installateurs en vergelijk prijzen en diensten om de beste deal te vinden.
 • Kies een lokale installateur: Het kan kosten besparen om een lokale installateur te kiezen, omdat ze minder reistijd en -kosten hebben.
 • Onderzoek subsidies en regelingen: Controleer of er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar zijn voor zonnepaneleninstallaties in jouw regio.
 • Onderhoud je zonnepanelen: Zorg voor regelmatig onderhoud om de goede werking van je zonnepanelen te behouden en te maximaliseren.

Met deze tips kun je de kosten van zonnepaneleninstallatie beperken en gebruik maken van langdurige energiebesparingen.

Vind zonnepanelen bedrijven in België

Om zonnepanelen bedrijven in België te vinden zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Als eerste kun je gebruik maken van zoekmachines zoals Google om te zoeken naar “zonnepanelen bedrijven in België”. Bekijk de zoekresultaten en ga naar de websites van verschillende bedrijven. Vraag aan vrienden, familie of buren naar hun ervaring of neem contact op met verschillende zonnepanelenbedrijven door offertes aan te vragen via zonnepanelen-expert.be!

Zonnepanelen installateur nodig? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil je zonnepanelen aanschaffen en heb je een zonnepanelen installateur nodig? Doe dan de gratis offerteaanvraag en grijp de kans om alle genoemde tips in te zetten. Nadat je een offerte aangevraagt hebt wordt je namelijk in contact gebracht met verschillende vakmannen bij jou in de regio. Deze kun je dan vervolgens vergelijken op basis van recensies, referenties, verzekeringen en garanties. Ga in gesprek of doe online onderzoek om zo de juiste keuze te maken. En door een gratis offerteaanvraag te doen weet je zeker dat je nooit te veel betaald en altijd in contact komt met betrouwbare zonnepanelen installateurs!

Vergelijk erkende zonnepanelen installateurs op basis van prijs!

Gratis offertes vergelijken