vogelwering zonnepanelen

Home » Onderhoud zonnepanelen » Vogelwering zonnepanelen: info en kosten 2023

Vogelwering zonnepanelen: info en kosten 2024

Heb je zonnepanelen op je dak liggen en last van vogels op en onder je zonnepanelen? Vogelwering is de ideale oplossing om je zonnepanelen te beschermen tegen de overlast van vogels. Vogelwering is een belangrijke stap om het maximale rendement uit je zonnepanelen te halen. Vogelwering voor je zonnepanelen heeft een prijs van tussen de €7,00,- en €20,00,- per vierkante meter.

Op deze pagina lees je meer over vogelwering, de kosten van vogelwering, verschillende soorten vogelwering en de voordelen van vogelwering.

Waarom vogelwering zonnepanelen plaatsen?

Vogels, zoals duiven en kraaien, hebben de neiging zich onder zonnepanelen te nestelen vanwege de warmte en beschutting die ze bieden. Dit kan leiden tot aanzienlijke problemen, variërend van geluidsoverlast tot ernstige schade aan de installatie.

Vogelnesten onder zonnepanelen veroorzaken niet alleen overlast, maar kunnen ook leiden tot rendementsverlies. Zonder goede ventilatie kan de temperatuur onder de panelen stijgen, waardoor het rendement van de zonnepanelen afneemt. Daarnaast brengt het brandgevaar met zich mee, vooral als vogels kabels beschadigen.

Vogels onder zonnepanelen kunnen voor diverse problemen zorgen, zoals geluidsoverlast, vuilophoping, belemmerde ventilatie en zelfs brandgevaar. Het is van belang om de juiste vogelwering bij het onderhoud van de panelen te kiezen en te installeren om deze problemen te voorkomen.

Vogelwering zonnepanelen kosten

De kosten voor vogelwering variëren, afhankelijk van het type en de omvang van de installatie. De vogelwering zelf kost doorgaans tussen de €7,00,- en €20,00,- per vierkante meter. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de arbeidskosten van de vakman die de vogelwering plaatst, wat gemiddeld €40,00,- per uur bedraagt.

Hoewel deze kosten aanvankelijk investering vergen, wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Het rendementsverlies en mogelijke schade aan de zonnepanelen zijn aanzienlijk duurder op de lange termijn.


Besparen op vogelwering zonnepanelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken


Soorten vogelwering voor zonnepanelen

Vogelwering rondom je zonnepanelen zorgt ervoor dat de vogels weg blijven op je dak en dus ook onder je panelen. Hier zijn enkele effectieve soorten vogelwering:

Duivenpinnen

Duivenpinnen als vogelwering zorgen ervoor dat duiven en andere vogels geen fijne landingsplek meer hebben op je dak. Deze pinnen zorgen ervoor dat de vogels een andere plek zoeken om te landen.

Meeuwenpinnen

Meeuwenpinnen zijn vrijwel gelijk aan duivenpinnen. Het zijn stroken met roestvrijstalen pinnen die ervoor zorgen dat vogels niet op je dak gaan zitten. Meeuwenpinnen zijn hoger dan duivenpinnen en daardoor meer geschikt voor vogels die hoger op hun poten staan, zoals meeuwen.

Dakgootborstels

Dakgootborstels zijn grote ronde borstels gevuld met kunststof haren. Deze borstels worden in de dakgoot geplaatst om verstoppingen in de dakgoot te voorkomen.

Solarguard

Solarguard is een veelgebruikt vogelweringsysteem gemaakt van gerecycled kunststof. Eenvoudig te bevestigen met kunststof of universele klemmen, het systeem wordt direct aan de zonnepanelen bevestigd en voorkomt dat vogels onder je panelen kunnen kruipen.

Voordelen zonnepanelen beschermen tegen vogels

Het beschermen van zonnepanelen tegen vogels biedt tal van voordelen. Allereerst behoudt de installatie een optimaal rendement, omdat de ventilatie onbelemmerd blijft. Dit resulteert in een constante energieproductie zonder de negatieve gevolgen van oververhitting. Het laten plaatsen van vogelwering brengt nog een aantal voordelen met zich mee:

  • Installatie behoudt optimale rendement
  • Minder kans op brandgevaar
  • Voorkomt geluidsoverlast
  • Voorkomt verstopping van de dakgoten
  • Verlengt de levensduur van de panelen

soorten vogelwering

Vogelwering zonnepanelen laten installeren? Vergelijk gratis offertes

Vogelwering zonnepanelen is een cruciale stap om de efficiëntie van je zonnepaneleninstallatie te waarborgen. Vogelwering zorgt ervoor dat vogels wegblijven op je dak en dus ook onder je panelen. Hierdoor behoudt de installatie zijn optimale rendement. Vogelwering laten installeren door een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende installateurs bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken