Zonnepanelen offerte aanvragen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zonnepanelen offerte

Zonnepanelen offerte aanvragen: hier moet je op letten

Met onze gratis offerteservice kun je eenvoudig een zonnepanelen offerte aanvragen. Dit geeft een duidelijk beeld van de prijs en zorgt ervoor dat je het beste aanbod kiest! Hoewel het bedrag op elke offerte kan verschillen, bevatten alle offertes grotendeels dezelfde onderdelen.

Op deze pagina leggen we uit hoe het aanvragen en vergelijken van zonnepanelen offertes werkt en wat de voordelen zijn. Bovendien geven we voorbeelden van een offerte, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat hierop staat en waar je op moet letten.

Zonnepanelen offerte: samenvatting

 • Op een zonnepanelen offerte staan de kosten voor materiaal en arbeid. Je vindt er ook een lijst met benodigdheden, de plaatsingsdatum, voorrij- en leverkosten.
 • Het aanvragen van zonnepanelen offertes doe je eenvoudig via de offertepagina van Zonnepanelen Expert.
 • Een offerte is een complete opdrachtomschrijving. Je vindt er een omschrijving van werkzaamheden en de kosten. Let ook goed op de voorwaarden.
 • Zonnepanelen offertes vergelijk je op basis van prijs, prijs per Wattpiek, garantievoorwaarden en of er voorschot betaald moet worden.
 • Het is verstandig om eerst te kijken of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen: een installateur kan je hierbij helpen.
 • Door offertes te vergelijken krijg je een duidelijk beeld en kan je flink besparen. De aanvraag is ook gratis en zonder verplichtingen.


Wat staat er op een zonnepanelen offerte?

Een zonnepanelen offerte bestaat uit verschillende onderdelen. Natuurlijk vind je hier de totaalprijs, maar er zijn nog meer posten waar je rekening mee moet houden als je de beste offerte wilt kiezen.

De offerte voor zonnepanelen bestaat uit deze onderdelen:

 • De materiaalkosten: natuurlijk vind je altijd de prijs van de zonnepanelen terug op de offerte. Dit is altijd inclusief 21% btw. Ook wordt duidelijk benoemd welk soort panelen worden gebruikt, welk bevestigingsmateriaal en het type omvormer. Van alle materialen wordt de prijs benoemd.
 • De arbeidskosten: ook hierbij staat een duidelijke beschrijving van het uurloon en het verwachtte aantal uren. Dat wordt in de meeste gevallen als één compleet bedrag op de offerte geplaatst. Als jij en de expert akkoord gaan met deze offerte dan lopen de arbeidskosten niet zomaar hoger op en hebben jullie een vaste prijs afgesproken.
 • Overige benodigdheden: in sommige gevallen is er extra materiaal nodig. Zoals de huur van een steiger of hoogwerker. Afhankelijk van de vakman moet je hier zelf voor betalen. Deze kosten staan ook vernoemd op de zonnepanelen offertes.
 • Voorrij- en leveringskosten: als de vakman een eind moet rijden om de zonnepanelen te plaatsen dan is de kans groot dat je voorrijkosten en leveringskosten betaalt. In sommige gevallen moet de expert namelijk zelf een vrachtwagen of bus huren om de zonnepanelen te vervoeren. Ook deze kosten moet je zelf betalen.
 • De plaatsingsdatum: op de offerte wordt bovendien altijd een plaatsingsdatum afgesproken. Als deze ondertekend is wordt hier niet meer van afgeweken. Enkel in sommige gevallen, zoals bij extreme weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden kan besloten worden om de zonnepanelen toch op een ander moment te laten plaatsen.

zonnepanelen offerte

Hoe kan ik zonnepanelen offertes aanvragen?

Een zonnepanelen offerte aanvragen is gelukkig heel eenvoudig met onze gratis offerteservice. Met slechts één druk op de knop doe je namelijk een aanvraag bij maximaal 5 experts in je regio. Je krijgt de offertes zo snel mogelijk toegestuurd zodat je de prijzen kunt vergelijken.

Om offertes op maat te krijgen is het belangrijk dat je een zo’n duidelijk mogelijke opdrachtomschrijving geeft. In welke richting staat je dak, wat is het daktype en welke dakbekleding heb je? Het kan zijn dat een expert vraagt om vrijblijvend een kijkje te komen nemen, zodat hij een correcte offerte kan opstellen. Hij kijkt dan direct naar het dakoppervlak en maakt een legplan. Bovendien weet hij in dat geval zeker welke zonnepanelen voor jou de beste keuze zijn.


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!

Kies de expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Waarom eerst een zonnepanelen offerte en dan pas installatie?

Een ondertekende offerte is een officiële afspraak tussen jou en de zonnepanelen expert. Hierbij spreken jullie af dat de gekozen zonnepanelen op een bepaalde datum worden geplaatst en wat jij hiervoor gaat betalen. Heb je de offerte ondertekend, dan ga je dus een betaalverplichting aan. Zonder ondertekende offerte worden de panelen dus niet geplaatst.

Offerte zonnepanelen voorbeeld: zo ziet een gemiddelde offerte eruit

In de meeste gevallen wordt een offerte toegevoegd aan een brief. Het bestaat uit een complete opdrachtbeschrijving, waarmee je kunt checken of de vakman je opdracht goed heeft begrepen. Vervolgens vind je op de offerte natuurlijk een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden, de te gebruiken materialen en de kosten hiervan.

Toegevoegd aan een offerte zijn de voorwaarden. Neem deze ook altijd even door, zodat je weet wat er gebeurt als het materiaal onverhoopt kapotgaat of als er bij de installatie beschadigingen ontstaan.

Wil je een echt voorbeeld zien van een zonnepanelen offerte? Vraag een gratis offerte aan! De aanvraag is kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes?

Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod, dan zijn er meerdere factoren om rekening mee te houden dan alleen de totaalprijs. De kwaliteit van het materiaal kan namelijk ook flink verschillen en het opbrengvermogen ook.

Hieronder leggen we daarom uit waar je rekening mee moet houden als je offertes voor zonnepanelen gaat vergelijken. Heb je hulp nodig met het vinden van de beste vakman? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Prijs en prijs per Wattpiek

In plaats van de prijs, raden we je zeker aan te kijken naar de prijs per Wattpiek. Verschillende panelen hebben een verschillend opbrengstvermogen. Het lijkt misschien alsof de zonnepanelen van monteur A veel goedkoper zijn, maar doordat hij materiaal van lagere kwaliteit gebruikt ligt de prijs per wattpiek van monteur B juist een stuk lager. Gemiddeld ligt de prijs per Wp tussen de €1,68 en €1,10.

Garantie

We raden altijd aan om naast de offerte van pv-panelen ook altijd de voorwaarden en garanties door te nemen. Deze verschillen per vakman, en afhankelijk van je voorkeuren kan het slim zijn om iets meer te betalen voor een goede garantie.

Stel je koopt zelf panelen in en laat deze door een vakman plaatsen: in dat geval vervalt de garantie op het materiaal. Panelen via de monteur kunnen misschien iets duurder zijn, maar mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan dan heb je gewoon garantie op het geleverde materiaal en komt de monteur dit repareren!

Voorschot betalen

Bij de meeste zonnepanelen monteurs moet je een voorschot betalen. Dit is ter bescherming van de vakman en het is logisch, omdat de materialen vooraf ingekocht worden. Toch is het slim om te kijken naar dit voorschot. Betaal nooit meer dan 30%, een gemiddeld voorschot van 10% tot 20% is redelijk.

offerte zonnepanelen

Tip: weet of jouw dak zonnepanelen kan hebben

Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Allereerst moet er voldoende ruimte zijn. Heb jij slechts de ruimte voor 1 paneel, dan is dit vaak niet de moeite waard. Bovendien hangt het rendement sterk af van de richting van je dak en het aantal zonuren. Hoe gunstiger de ligging des te hoger je rendement en hoe meer geschikt je woning is!

Wat zijn de voordelen van verschillende zonnepanelen offertes vergelijken?

Het vergelijken van de prijs van zonnepanelen, zorgt ervoor dat jij het beste aanbod kiest. Of dat nu de zonnepanelen expert is met de scherpste prijs, met de beste kwaliteit panelen of de vakman die het snelst aan de slag kan hangt volledig af van jouw voorkeuren.

Het vergelijken van offertes heeft een paar grote voordelen:

 1. Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van zonnepanelen bij jou in de regio.
 2. Zo kies je gemakkelijk de zonnepanelen expert met het beste aanbod.
 3. Je besparing op de kosten loopt op tot wel 40%!
 4. De online offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, je zit nergens aan vast!

zonnepanelen offerte aanvragen

Zonnepanelen offertes vergelijken? Vraag gratis offertes van verschillende leveranciers!

Er zijn voldoende redenen om te investeren in zonnepanelen: een lagere elektriciteitsrekening, een hogere woningwaarde en de bijdrage aan een gezonder milieu. Wil jij ook zonnepanelen op je dak, dan raden we aan om deze te laten plaatsen door een zonnepanelen expert.

Na je aanvraag ontvang je tot wel 5 offertes van leveranciers in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de expert met het beste aanbod: je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! De online offerteaanvraag is verder gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken