Geïntegreerde zonnepanelen
Home » Soorten zonnepanelen » Geïntegreerde zonnepanelen: soorten en prijzen 2023

Geïntegreerde zonnepanelen: soorten en prijzen 2023

Ben je van mening dat zonnepanelen de uitstraling van je dak verpesten? Dan zijn geïntegreerde zonnepanelen de ideale oplossing voor jou. De geïntegreerde zonnepanelen liggen verzonken tussen je dakbedekking, waardoor ze minder opvallende zijn. De kosten van geïntegreerde zonnepanelen liggen gemiddeld 1,5 keer hoger dan standaard PV-panelen. Voor een systeem met 10 geïntegreerde zonnepanelen betaal je gemiddeld €8.250,-.

Op deze pagina lees je meer over geïntegreerde zonnepanelen, de prijzen van indak panelen, de voordelen ervan en zonnepanelen geïntegreerd in dakpannen.

Zonnepanelen in het dak geïntegreerd

Wat zijn geïntegreerde zonnepanelen? Geïntegreerde zonnepanelen zijn panelen die tussen de dakbedekking worden gelegd. Deze soorten zonnepanelen liggen op dezelfde hoogte als de dakbedekking, hierdoor vallen de panelen een stuk minder op. Dit worden indak panelen genoemd.

Ook zijn er zonnepanelen die als dakbedekking dienen. Deze zonnepanelen zorgen voor volledige integratie in het dak. Bij deze manier gebruik je zonnepanelen die helemaal opgaan in een product dat direct als dakbedekking wordt gebruikt. Dit systeem wordt een BIPV geïntegreerde zonnepanelensysteem genoemd.

Geïntegreerde zonnepanelen prijs

De prijs voor geïntegreerde zonnepanelen ligt gemiddeld 1,5 keer zo hoog dan voor standaard PV-panelen.  Voor indak zonnepanelen systeem betaal je tussen de €8.250,- en €14.475,-. De prijs is afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Hieronder zie je de prijzen voor geïntegreerde zonnepanelen.

Kosten geïntegreerde zonnepanelen 2024

Aantal panelenGemiddelde prijs*
8€8.250,-
10€10.875,-
14€12.675,-
16€14.475

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.


Besparen op geïntegreerde zonnepanelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van geïntegreerde zonnepanelen

Geïntegreerde zonnepanelen leveren je grote voordelen op. Het zorgt ten eerste voor een mooie afwerking. De geïntegreerde zonnepanelen zijn ook minder zwaar, hierdoor zijn ze geschikt voor daken die niet zwaar belast mogen worden. Hieronder staan een aantal voordelen die geïntegreerde zonnepanelen met zich meebrengen.

  • Mooie afwerking: de panelen worden geïntegreerd in het dak. Dit zorgt voor een mooie uitstraling van je dak. Ze vormen een mooier geheel met de rest van de dakbedekking, waardoor ze minder goed te zien zijn.
  • Lagere dakbelasting: indak zonnepanelen zijn minder zwaar dan normale zonnepanelen. Hierdoor kunnen deze panelen goed worden gebruikt voor daken die minder zwaar belast mogen worden. Denk hierbij aan zonnepanelen op je schuur of op je carport.
  • Besparen op dakbedekking: je bespaart op de aankoop van dakbedekking, wanneer je kiest voor BIPV producten.

Verschillen tussen geïntegreerde zonnepanelen en geïntegreerde zonnepanelen in dakpannen

Er zijn twee manieren om je zonnepanelen te integreren in je dak. Ten eerste zijn er indak systemen. In dit geval gebruik je normale zonnepanelen die zorgen voor een mooie uiterlijke integratie. Bij indak systemen worden de dakranden en ook de goten en nok verhoogd. Dan is alles mooi in het dak verwerkt en worden de zonnepanelen op de dakpannen geplaatst. Hierdoor vallen de zonnepanelen veel minder op.

Er zijn ook zonnepanelen die geïntegreerd zijn in de dakpannen. Deze panelen zorgen voor complete integratie. In dit geval wordt er niet gebruik gemaakt van standaard zonnepanelen. Er is geen bestaand dakvlak meer. De panelen die hiervoor worden gebruikt worden BIPV producten genoemd.

Geïntegreerde zonnepanelen installeren? Vergelijk gratis offertes

Geïntegreerde zonnepanelen zorgen voor een mooie uitstraling van je dak. Je kunt kiezen voor een complete integratie of een uiterlijke integratie. In beide gevallen vallen de zonnepanelen een stuk minder op. Geïntegreerde zonnepanelen laten installeren door een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk offertes opgestuurd, maximaal 5. Kies de zonnepanelen installateur met het beste aanbod om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen! De aanvraag is geheel gratis en zonder verplichtingen, waardoor je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken