Panasonic zonnepanelen

Panasonic zonnepanelen

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend
Home » Zonnepanelen merken » Panasonic zonnepanelen

Wat is Panasonic?

Panasonic is ‘s werelds grootste producent van elektronica, waaronder zonnepanelen. Panasonic zonnepanelen zijn slimme en efficiënte zonne-energieoplossingen die veel zonlicht omzetten in elektriciteit. Ze zijn betrouwbaar en gaan lang mee, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie wil besparen op energiekosten en duurzaam wil investeren. Er zijn verschillende modellen, waaronder Panasonic HIT KURO en Panasonic HIT N330. Gemiddeld betaal je tussen de € 220,- en de € 270,- voor deze panelen, wat duurder is dan veel andere zonnepanelen.

Lees verder waarom, ondanks de hoge prijs, deze panelen toch een goede keuze zijn. Hieronder vind je namelijk de verschillende kenmerken, eigenschappen, kosten en modellen van de panasonic zonnepanelen uitgebreid beschreven.

Panasonic zonnepanelen: de belangrijkste informatie

 • Panasonic zonnepanelen gebruiken slimme technologieën en hoog rendement voor efficiënte energieopwekking.
 • Het is een betrouwbaar merk met een sterke reputatie in de elektronica-industrie en het garandeert hoge kwaliteit.
 • De panelen zijn bestand tegen aftakeling door Potentiaal Inductie Degradatie (PID), waardoor ze lang meegaan.
 • Prijzen variëren van € 230,- tot € 270,-, afhankelijk van het model en de specifieke eigenschappen.
 • Hoog rendement door monokristallijne zonnecellen die veel zonlicht omzetten in bruikbare elektriciteit.
 • Duurzaamheid en betrouwbare prestaties dankzij hoogwaardige materialen en strenge kwaliteitscontroles.
 • Sterke garanties: productgarantie van 15 tot 25 jaar en lineaire prestatiegarantie van 25 jaar, voor gemoedsrust over de investering.

Kenmerken Panasonic zonnepanelen

De kenmerken van panasonic zonnepanelen kun je verdelen in 4 categorien, namelijk de afmetingen, het vermogen, de garantie en de celtype. Bij de afmetingen gaat het om de grootte van de panelen, en de meest voorkomende zijn 798 x 1580 mm en 1053 x 1590 mm. Dit is over het algemeen iets kleiner dan standaard zonnepanelen. Verder hebben de zonnepanelen een vermogen van 240 tot 330 Wp, vergeleken met een standaard 365 Wp zonnepaneel. Voor meer informatie over de kenmerken vind je hieronder een aantal belangrijke eigenschappen beschreven.

De belangrijke eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van Panasonic zonnepanelen maken ze een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige zonne-energieoplossingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 • Hoog rendement: Panasonic zonnepanelen gebruiken slimme technologieën en wekken veel energie op, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.
 • Betrouwbaarheid: Panasonic is een gerenommeerd merk met een lange geschiedenis in de elektronica-industrie, waardoor hun zonnepanelen betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn.
 • Hoge efficiëntie: Met behulp van monokristallijne zonnecellen leveren Panasonic zonnepanelen een hoog omzettingsrendement, waardoor ze een groot deel van het opgevangen zonlicht omzetten in bruikbare elektriciteit.
 • PID-bestendig: Panasonic zonnepanelen zijn bestand tegen aftakeling door Potentiaal Inductie Degradatie, wat zorgt voor een lange levensduur van de panelen en betrouwbare prestaties.
 • Mooi ontwerp: Naast functionaliteit hecht Panasonic ook belang aan het visuele aspect van hun zonnepanelen, waardoor ze er modern en aantrekkelijk uitzien op verschillende daktypen.
 • Duurzaamheid: De zonnepanelen worden gemaakt van hele goede materialen en worden goed gecontroleerd op kwaliteit. Zo kunnen ze lang meegaan en zorgen voor betrouwbare prestaties.

Introductievideo Panasonic

Panasonic logo

Wat kosten Panasonic zonnepanelen?

Panasonic zonnepanelen hebben verschillende modellen met verschillende vermogens, wat van invloed is op de kosten. De prijzen variëren van € 230,- tot € 270,-, afhankelijk van het model en de specifieke eigenschappen. Een van de factoren die de prijs beïnvloeden, is het vermogen van de panelen, dat wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de prijs over het algemeen zal zijn. Bovendien hebben sommige modellen een ‘Full Black’ ontwerp, wat betekent dat ze volledig zwart zijn, terwijl andere modellen een MONO ontwerp hebben. Dit aspect van de panelen kan ook van invloed zijn op de prijs.

Het HIT KURO 330 Wp Full Black model kost gemiddeld tussen € 230,- en € 240,-, terwijl het HIT KURO 335 Wp Full Black model tussen € 240,- en € 250,- kost. Voor meer details, zie de onderstaande tabel.

Prijzen Panasonic zonnepanelen: 2024

ModelGemiddelde prijzen*
Panasonic HIT KURO 330 Wp Full Black€ 230,- tot € 240,-
Panasonic HIT KURO 335 Wp Full Black€ 240,- tot € 250,-
Panasonic HIT MONO N245€ 260,- tot € 270,-
Panasonic HIT MONO N340€ 220,- tot € 230,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.


Zonnepanelen van Panasonic laten plaatsen?

Vind snel en eenvoudig een installateur & bespaar!

Gratis offertes vergelijken


De populairste Panasonic zonnepanelen modellen

Panasonic biedt verschillende zonnepaneelmodellen. Deze populaire modellen bieden verschillende opties om aan diverse behoeften te voldoen, terwijl ze de betrouwbaarheid en efficiëntie van Panasonic zonnepanelen behouden. Enkele van hun populairste modellen zijn:

Panasonic HIT KURO

Dit zonnepaneel heeft een vermogen van 330 Wattpiek (Wp). Het valt op door de goede HIT-technologie en het zwarte ontwerp, waardoor het aantrekkelijk is op verschillende daken. Het HIT KURO-model staat bekend om zijn hoge efficiëntie, waardoor het veel energie kan opwekken, zelfs in omstandigheden met weinig licht.

Panasonic HIT N330

Dit model heeft ook een vermogen van 330 Wp. Het beschikt over dezelfde HIT-technologie, maar heeft een iets ander ontwerp dan de KURO-serie. De HIT N330 is betrouwbaar en heeft een goede prestatie, waardoor het een populaire keuze is voor duurzame energieopwekking.

Panasonic HIT KURO All Black

Net als het HIT KURO-model heeft dit zonnepaneel een vermogen van 330 Wp. Wat dit model onderscheidt, is het volledig zwarte ontwerp, zonder zichtbare metalen lijnen, wat het een elegante uitstraling geeft op daken. De combinatie van efficiëntie en het uiterlijk maakt de HIT KURO All Black erg gewild onder gebruikers die op zoek zijn naar goedwerkende zonnepanelen.

Hoe is het gesteld met garantie op Panasonic zonnepanelen?

Panasonic wil dat hun klanten zonder zorgen van hun zonnepanelen kunnen genieten. Daarom geven ze sterke garanties. De meeste panelen hebben een garantie van 15 tot 25 jaar. Als er iets mis is door een fabrieksfout, wordt het gratis gerepareerd of vervangen. Ook is er een prestatiegarantie van 25 jaar. Dit betekent dat de panelen elk jaar een bepaalde hoeveelheid energie moeten leveren. Als dat niet gebeurt, krijg je een vergoeding van Panasonic. Met deze garanties ben je zeker van een goede investering en kun je zorgeloos genieten van je zonnepanelen.

Zonnepanelen Panasonic: kopen of juist niet?

Het nemen van de beslissing om Panasonic zonnepanelen te kopen, vereist een zorgvuldige afweging van verschillende factoren, zoals energiebehoeften, budget en locatie.

Panasonic zonnepanelen gebruiken slimme technologie, werken goed en zijn betrouwbaar voor groene energie. Hierdoor zijn ze een aantrekkelijke optie voor wie wil investeren in duurzame energieoplossingen.
Een nadeel kan zijn dat ze mogelijk duurder zijn dan andere zonnepanelen merken, maar de kwaliteit en prestaties van Panasonic zonnepanelen maken het een waardevolle investering voor de toekomst van duurzame energie.

Beschikbare Panasonic zonnepanelen

Panasonic heeft een aantal verschillende panelen beschikbaar. De panelen verschillen op het gebied van vermogen, celtype of hun afmetingen. Verken de diverse mogelijkheden in het onderstaande overzicht:

TypeCelltypeMax. vermogenAfmetingen (mm)
HIT-205DNKHE1HIT, monokristallijn/amorf2051.630 x 862 x 35
VBHN240SE10HIT, monokristallijn/amorf2401.580 x 798 x 35
HIT-240HDE4HIT, monokristallijn/amorf2401.610 x 861 x 35
HIT-N235SE10HIT, monokristallijn/amorf2351.580 x 798 x 35
HIT-230HDE4HIT, monokristallijn/amorf2301.610 x 861 x 35
HIT-205DNKHE1HIT, monokristallijn/amorf2051.630 x 862 x 35

Panasonic contactgegevens

Adres1006, Oaza Kadoma Kadoma-shi. Osaka, 571-8501. Japan
Websitewww.panasonic.com
Emailinfo@panasonic.be
Telefoonnummer0 800 805 215

Installateur voor Panasonic zonnepanelen gezocht? Vergelijk gratis offertes!

De panasonic zonnepanelen zijn perfect voor wie betrouwbare en goede zonne-energie wil. Deze panelen gebruiken slimme technologie en maken efficiënt energie, wat je geld bespaart op de lange termijn. Ze gaan lang mee omdat ze goed zijn gemaakt en niet snel kapot gaan. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Panasonic geeft goede garanties, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Ze zijn over het algemeen iets duurder dan de standaard zonnepanelen, maar gelukkig is er een manier om te besparen op de installateurs. Vul het gratis offerteformulier in en kom snel en makkelijk in contact met zonnepaneel experts bij jou in de regio.


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken


Lees meer over andere merken zonnepanelen: