trina solar zonnepanelen

Viessmann zonnepanelen

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend
Home » Zonnepanelen merken » Viessmann zonnepanelen

Viessmann zonnepanelen

Viessmann is een vooraanstaand merk op het gebied van zonnepanelen en duurzame energieoplossingen. Het Duitse bedrijf, opgericht in 1917, heeft een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit. Viessmann’s zonnepanelen staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie, wat essentieel is voor het maximaliseren van de energieopbrengst uit zonlicht.

Het merk biedt een breed scala aan zonnepanelen die geschikt zijn voor verschillende behoeften en omgevingen. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om panelen te produceren die niet alleen lang meegaan, maar ook consistent hoge prestaties leveren. Viessmann integreert slimme monitoringssystemen waarmee gebruikers de energieproductie van hun zonnepanelen kunnen volgen en optimaliseren.

Voor meer informatie over de kwaliteit van deze panelen, de verschillende modellen, prijzen en opties ben je hier op het juiste adres. Lees verder en ontdek wat Viessmann zonnepanelen precies is en doet.

Viessmann zonnepanelen: een korte samenvatting

 • Vermogensclassificatie (Watt): 285W – 340W
 • Paneelrendement %: Hoog – 21,4%
 • Celtechnologie: P-type en N-type TOPCon
 • Prijsklasse: Midden €€€
 • Meest populaire paneel: Vitovolt 300
 • Productgarantie: Zeer goed – 15 tot 25 jaar
 • Service en ondersteuning: Zeer goed 4/5
 • Algehele indruk: Aanbevolen

Kenmerken Viessmann Zonnepanelen

Viesmann zonnepanelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor zijn ze beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de panelen jarenlang meegaan. Viessmann zonnepanelen staan bekend om hun moderne ontwerp. De panelen kunnen namelijk geïntegreerd in het dak worden geplaatst.

Een ander voordeel is de betrouwbare garantie. Je kan tot wel 15 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie krijgen op de panelen.

Producteigenschappen

 • Hoogwaardige materialen: Viessmann gebruikt alleen hoogwaardige materialen bij de productie van hun zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de panelen duurzaam zijn en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Efficiëntie: Viessmann zonnepanelen behalen uitstekende prestaties. Ze kunnen zonlicht effectief omzetten in elektriciteit, waardoor je energiekosten aanzienlijk kunnen dalen.
 • Modern ontwerp: De zonnepanelen van Viessmann hebben vaak een eigentijds en strak ontwerp. Ze zijn visueel aantrekkelijk en kunnen naadloos worden geïntegreerd in diverse bouwstijlen.
 • Betrouwbare garantie: Viessmann biedt doorgaans uitgebreide garanties op hun zonnepanelen, wat je gemoedsrust geeft. Dit beschermt je tegen onvoorziene problemen.

Benieuwd naar andere merken? Op de pagina zonnepanelen merken vind je een handig overzicht.

Wat is de prijs van Viessmann zonnepanelen?

Viesmann zonnepanelen vallen in de gemiddelde prijsklasse. De kosten van de Viessmann zonnepanelen variëren afhankelijk van het gekozen model en vermogen. Bijvoorbeeld het Viessmann 400 Wp full black paneel met een vermogen van 325 Wattpiek wordt aangeboden voor een prijs van €240,- per stuk. Voor een zonnepaneel met alleen een zwart kader betaal je ongeveer €211,- per stuk.

Voor een diepzwart paneel met een vermogen van 400 Wattpiek, is er het Viessmann 400 Wp ultra black paneel, dat beschikbaar is voor €230,- per stuk. In de tabel hieronder vind je een duidelijker beeld van de genoemde modellen en de bijbehorende prijzen.

Viessmann zonnepanelen prijs

ModelGemiddelde prijzen*
Viessmann 400 WP Full Black€ 240,- per stuk
Viessmann 410WP Zwarte Kader€ 211,- per stuk
Viessmann 400WP Ultra Black€ 230,- per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen.


Viessmann zonnepanelen laten plaatsen?

Vind snel en eenvoudig een installateur & bespaar!

Gratis offertes vergelijken


De populairste Viessmann zonnepanelen

De Viessmann Vitovolt 300-serie zijn enkele van de populairste modellen van Viessmann zonnepanelen. Kiezen voor deze modellen betekent profiteren van verschillende voordelen, zoals een hoge performance, een positieve vermogenstolerantie en sterke prestaties bij bepertk licht. Enkele van de populairste modellen zijn op dit moment:

Viessmann VITOVOLT 300

De Vitovolt 300 is op dit moment het populairste paneel dat Viessmann aanbiedt. De Viessmann Vitovolt 300-panelen presteren uitstekend in het omzetten van zonne-energie in elektriciteit, wat resulteert in een hoog rendement.

Het paneel heeft een vermogen van 300W. De Vitovolt 300 panelen hebben een positieve vermogenstolerantie tot 5 Wp in geleverde staat, wat betekent dat ze vaak meer vermogen genereren dan gespecificeerd.

Zelfs onder beperkte lichtomstandigheden blijven deze panelen goed presteren. De Viessmann Vitovolt 300 panelen kunnen niet alleen direct zonlicht omzetten, maar ook diffuus licht dat wordt verstrooid door wolken of andere objecten in de omgeving. Dit diffuse licht bevat nog steeds fotonen die door de zonnecellen kunnen worden geabsorbeerd en omgezet in elektriciteit. De zon hoeft dus niet altijd te schijnen wil je elektriciteit opwekken met deze panelen.

Viessmann VITOVOLT 340M XH6

De Viessmann Vitovolt 340M XH6 is een paneel met iets meer vermogen. Dit paneel heeft namelijk een vermogen van 340 Wp. Ook is het paneel een stukje groter dan de Vitovolt 300.

DE Vitovolt 340M XH6 biedt optimale hotspotbescherming, wat de duurzaamheid en efficiëntie bevordert. Ook zijn de panelen voorzien van folies die uitstekend bestand zijn tegen hitte en slijtage, en een volledig aluminium frame voor stabiliteit.

Viessmann VITOVOLT 340

Dit paneel is perfect voor wat grotere zonne-energieprojecten. Het paneel heeft een hoger vermogen dan de Vitovolt 300 en zijn efficiëntie levert indrukwekkende prestaties op grotere installaties.

Viessmann zonnepanelen kopen of niet?

Nu je op de hoogte bent van de voordelen en populaire modellen van Viessmann zonnepanelen, laten we eens de voor- en nadelen van het investeren in dit merk bekijken.

Naast de zonnepanelen zelf, heeft Viessmann ook expertise in energieopslagoplossingen, waardoor consumenten hun overtollige opgewekte energie kunnen opslaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt. Dit draagt bij aan het vergroten van de zelfvoorziening en het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Kortom, Viessmann heeft zich gevestigd als een betrouwbaar en vooruitstrevend merk binnen de zonnepanelenindustrie, met een focus op duurzaamheid en technologische innovatie.

Afhankelijk van de locatie en de markt kunnen Viessmann zonnepanelen mogelijk niet overal gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Dit kan de toegang tot hun producten beperken en kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van ondersteuning en service. Ook zijn er weinig installateurs die het merk plaatsen en de installatie kan alleen worden gedaan door een erkend installateur.

Beschikbare Viessmann zonnepanelen

Hier is een overzicht van enkele beschikbare Viessmann zonnepanelen, inclusief informatie over hun naam, celltype, vermogen en afmetingen:

Naam PaneelCelltypeVermogen (WP)Afmetingen (mm)
Viessmann VITOVOLT 300Monokristallijn3001650 x 992
Viessmann VITOVOLT 300MMonokristallijn3001650 x 992
Viessmann VITOVOLT 300M XH4Monokristallijn3001670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 300M XH5Monokristallijn3001670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 300M XH6Monokristallijn3001670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 340Monokristallijn3401670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 340MMonokristallijn3401670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 340M XH4Monokristallijn3401670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 340M XH5Monokristallijn3401670 x 1000
Viessmann VITOVOLT 340M XH6Monokristallijn3401670 x 1000

Dit overzicht biedt gedetailleerde informatie over de beschikbare Viessmann zonnepanelen, zodat je beter kunt beslissen welk paneel het beste bij je wensen past.

Viessmann contactgegevens

AdresViessmannstraße 1, 35108 Allendorf (Eder)
Websitehttps://www.viessmann.be
Emailinfo@viessmann.com
Telefoonnummer+49 6452 70-0

Installateur voor Viessmann zonnepanelen gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Viessmann zonnepanelen bieden een uitstekende optie voor wie op zoek is naar duurzame en efficiënte energieopwekking. Met hun hoge efficiëntie en hoogwaardige panelen zorgen Viessmann zonnepanelen voor een hogere energieopbrengst en verminderen ze de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Wil je profiteren van deze voordelen en jouw duurzame energiereis beginnen? Vraag dan nu gratis offertes aan via het onderstaande offerteformulier en kom in contact met zonnepanelen specialisten bij jou in de regio!


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken


Lees meer over andere merken zonnepanelen: