trina solar zonnepanelen

Trina Solar zonnepanelen

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zonnepanelen merken » Trina solar

Wat is Trina solar?

Trina Solar behoort tot de top vijf zonnepanelen leveranciers wereldwijd en heeft een uitstekende reputatie met een wereldwijd distributienetwerk in 30 landen. Opgericht in 1997, is Trina een van de oudste Chinese fabrikanten van zonnepanelen en staat het bekend om zijn sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. Trina Solar heeft 18 wereldrecords behaald op het gebied van cel- en paneelrendement.

Het bedrijf wordt gerangschikt als Tier 1 fabrikant door Bloomberg NEF (*). Trina Solar richt zich vooral op prestatie en waarde voor je geld, en biedt producten zoals de Vertex-serie met zeer krachtige N-type TOPCon-cellen. De nieuwe Vertex S+ serie biedt een efficiëntie van bijna 22%, vergelijkbaar met premium merken.

Voor meer informatie over de kwaliteit van deze panelen, de verschillende modellen, prijzen en opties ben je hier op het juiste adres. Lees verder en ontdek wat Trina solar precies is en doet.

Trina solar zonnepanelen: een korte samenvatting

 • Vermogensclassificatie (Watt): 370Wp – 670Wp
 • Paneelrendement %: Hoog – 19,8% – 21,9%
 • Celtechnologie: P-type en N-type TOPCon
 • Prijsklasse: Laag-midden €€€
 • Meest populaire paneel: Vertex S 415W
 • Productgarantie: Zeer goed – 12 tot 30 jaar
 • Service en ondersteuning: Zeer goed 4/5
 • Algehele indruk: Aanbevolen

Kenmerken Trina solar zonnepanelen

Trina Solar staat bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen die zijn ontworpen om efficiëntie en betrouwbaarheid te bieden. Een van de opvallende kenmerken van hun zonnepanelen is het gebruik van monokristallijne en polykristallijne siliciumcellen, die zorgen voor een indrukwekkende energieopwekking uit zonlicht. Deze zonnecellen zijn slim geplaatst en hebben een speciale laag om te zorgen dat ze zo veel mogelijk licht kunnen opvangen.

Producteigenschappen

Trina Solar zonnepanelen onderscheiden zich door enkele opmerkelijke eigenschappen:

 • Hoge efficiëntie: De meeste Trina Solar panelen hebben een hoog omzettingsrendement, wat betekent dat ze een groter deel van het opgevangen zonlicht omzetten in bruikbare elektriciteit. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en een kortere terugverdientijd voor de investering.
 • Duurzaamheid: Trina Solar zonnepanelen worden vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. Dit zorgt ervoor dat ze niet beschadigd raken als ze lange tijd aan de zon worden blootgesteld. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en betrouwbare prestaties te leveren gedurende hun levensduur.
 • Weerbestendigheid: Trina Solar zonnepanelen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder hagel, sneeuw en hoge windbelastingen. Dit maakt ze geschikt voor installatie op diverse locaties en vermindert het risico op beschadiging door extreme weersomstandigheden.
 • Kwaliteitscontrole: Trina Solar implementeert strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat hun zonnepanelen voldoen aan de hoogste normen in de industrie. Dit waarborgt de betrouwbaarheid en prestaties van hun producten en versterkt het vertrouwen van klanten in hun zonnepanelen.

Kwaliteit en prestaties

PVEL (DNV-GL) (*), een Duits testinstituut en vooraanstaande onafhankelijke leverancier van test- en prestatiediensten voor zonnepanelen, publiceert het jaarlijkse Rapport Betrouwbaarheid van PV-module. Gedurende de afgelopen acht jaar behaalden verschillende Trina Solar-panelen consequent de status van ‘Top performer’ onder meer dan 20 toonaangevende wereldwijde merken die werden getest. Een ‘Top performer’ betekent niet per se dat ze als nummer 1 worden gerangschikt, maar dat ze behoren tot de best presterende modules in de groep zonder ernstige degradatie of defecten.

PVEL is een van ‘s werelds meest gerespecteerde, onafhankelijke organisaties voor het testen van zonne-PV. Dit vertaalt zich in een hoog vertrouwensniveau in de langetermijnprestaties en betrouwbaarheid van Trina Solar-modules, zowel voor grote als kleine installaties.

Kwaliteitsproblemen uit het verleden

Net als veel andere grote fabrikanten heeft Trina Solar in het verleden enkele kwaliteitsproblemen gehad, voornamelijk veroorzaakt door achterplaatdegradatie en falen, wat leidde tot vochtinfiltratie of PID-problemen. Dit deed zich vooral voor bij panelen verkocht tussen 2011 en 2014, door het gebruik van alternatieve achterplaten of EVA-materialen.

Recente panelen hebben geen gemelde problemen, maar dat sluit toekomstige defecten niet uit. Zoals bij alle grote fabrikanten is het mogelijk dat er af en toe een batch of een klein aantal panelen met problemen is. De manier waarop een fabrikant deze problemen aanpakt en installateurs en klanten ondersteunt, maakt vaak het verschil bij kwaliteitskwesties.


Productie van Trina Solar zonnepanelen


Garantievoorwaarden

Trina Solar biedt een standaard productgarantie van 12 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar. De Vertex en Vertex S-panelen hebben een langere productgarantie van 15 jaar, verlengbaar tot 25 jaar. De Vertex S+ panelen hebben indrukwekkende garanties van 25 jaar voor product en 30 jaar voor prestaties. Trina Solar heeft wereldwijd meerdere ondersteunings- en servicediensten.

Trina Solar

Wat kosten Trina solar zonnepanelen?

De kosten van Trina Solar zonnepanelen variëren afhankelijk van het gekozen model en vermogen. Bijvoorbeeld, het Trina Solar 325 Wp full black paneel met een vermogen van 325 Wattpiek wordt aangeboden voor ongeveer € 120,-. Voor een hoger vermogen van 375 Wattpiek kun je kiezen voor het Trina Solar 375 Wp Mono Black model, dat verkrijgbaar is voor € 125,-. Als je op zoek bent naar een nog krachtiger paneel, biedt het Trina Solar 400 Wp Black White model een vermogen van 400 Wattpiek en heeft het een prijs van € 155,-.

Voor een volledig zwarte esthetiek en een vermogen van 385 Wattpiek, is er het Trina Solar 385 Wp All Black paneel, dat beschikbaar is voor € 149,-. Een vergelijkbare optie is het Trina Solar 390 Wp All Black model met een vermogen van 390 Wattpiek, dat wordt verkocht voor € 155,-. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de leverancier en eventuele installatiekosten. Het is raadzaam om meerdere offertes te vergelijken en professioneel advies in te winnen om de beste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget. In de tabel hieronder vind je een duidelijker beeld van de genoemde modellen en de bijbehorende prijzen.

Trina solar zonnepanelen prijs

ModelGemiddelde prijzen*
Trina Solar 325 Wp full black€ 120,- per stuk
Trina Solar 375 Wp Mono Black€ 125,- per stuk
Trina Solar 400 Wp black White€ 155,- per stuk
Trina Solar 385 Wp All Black€ 149,- per stuk
Trina solar 390 Wp All Black€ 155,- per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen.


Trina solar zonnepanelen laten plaatsen?

Vind snel en eenvoudig een installateur & bespaar!

Gratis offertes vergelijken


De populairste Trina zonnepanelen

Het nieuwe Vertex-assortiment is de favoriet geworden onder zakelijke klanten in de Trina-lijn. Maar maak je geen zorgen als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, want de Honey-serie is nog steeds beschikbaar, met panelen tot 370Wp. Voor grotere commerciële en nutsprojecten heeft Trina Solar de oplossing met hun hoogspanningspanelen (1500V) in grotere formaten van 72 of 144 halfgesneden cellen, te vinden in de TallMax- en DuoMax-bifaciale reeksen. En het mooie is dat deze panelen nu vermogens van meer dan 600Wp kunnen leveren.

Enkele van de populairste modellen zijn op dit moment:

Trina Solar Vertex S

Trina Solar heeft onlangs de nieuwe Vertex S-serie panelen aangekondigd, waarbij de S verwijst naar het kleinere formaat. In tegenstelling tot de veel grotere Vertex-panelen zijn de lichtere, compactere Vertex S-panelen ontworpen voor residentiële en commerciële daken. De hoogvermogen panelen van 380Wp tot 405Wp maken gebruik van dezelfde mono-PERC, MBB, hoge-dichtheid paneelindeling om een indrukwekkende maximale efficiëntie van 21,1% en een piekvermogen van 405Wp te bereiken.

Het nieuwste paneel in de Trina-lijn is de nieuwe Vertex S+, die verreweg het meest geavanceerde en efficiënte paneel is dat door het bedrijf wordt geproduceerd. De panelen hebben een maximaal vermogen van 425Wp en een maximale efficiëntie van 21,9%, wat vergelijkbaar is met enkele van de meest efficiënte zonnepanelen die beschikbaar zijn.

Klik op de bovenstaande links om de Trina Solar Vertex S datasheet te downloaden.

Trina Solar Honey

Tot voor kort waren de meest populaire panelen van Trina Solar de Honey-serie panelen, die een goede combinatie van kwaliteit, prestaties en waar voor uw geld boden. De nieuwste Honey M-serie, gebouwd op monokristallijne cellen, heeft een hogere efficiëntie dan de vorige reeks door het gebruik van nieuwe halfgesneden PERC-cellen met 9 busbars (MBB). De nieuwe Honey M-serie is verkrijgbaar in maten van 330Wp tot 380Wp, waarbij de Honey M Black een zwarte achterplaat gebruikt voor een strakke, volledig zwarte uitstraling.

Beschikbaar in formaten van 330Wp tot 380Wp, heeft de Honey M black variant een strakke, volledig zwarte uitstraling dankzij de zwarte achterplaat.

Het nieuwste 370W-paneel behaalt een efficiëntie van 20,7% door gebruik te maken van de nieuwste grote formaat mono PERC, MBB-cellen.

Klik op de bovenstaande links om de datasheet te downloaden.

Trina Solar Vertex

De eerste van de nieuwe Vertex-panelen werd in 2020 geïntroduceerd en behaalde 515,8W, bevestigd door een onafhankelijke test van TUV Rheinland (*). Na productie op een kleine schaal volgde al snel een 660Wp Vertex-paneel. In maart 2021 lanceerde Trina het 670Wp Vertex-paneel met 21,6% efficiëntie. Deze panelen zijn ideaal voor grote (zakelijke) toepassingen.

Klik op de bovenstaande links om de Trina Solar Vertex datasheet te downloaden.

Trina Solar Tallmax

Dit paneel is perfect voor grootschalige zonne-energieprojecten. Met zijn hoge vermogen en efficiëntie levert het indrukwekkende prestaties op grote installaties, zoals zonne-energiecentrales.

Klik op de bovenstaande links om de Trina Solar Tallmax datasheet te downloaden.

Trina Solar Duomax

Dit is een bifaciaal zonnepaneel dat licht kan opvangen aan beide zijden, waardoor het extra energie kan genereren uit reflecties. Dit innovatieve paneel is geschikt voor locaties met veel zonlicht en reflecterende oppervlakken, zoals sneeuw of water.

Hier vind je een overzicht van alle beschikbare Trina panelen.

Voorbeelden Trina Solar zonnepanelen

trina-solar-HoneyTSM-DD05A
trina-solar-TSM-330-Honey-M
trina-solar-SM-415VertexS
trina-solar-TSM-430VertexS

Trina solar zonnepanelen kopen of niet?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je specifieke behoeften en budget. Onderstaand een paar voor- en nadelen op rij gezet.

Als je op zoek bent naar zonnepanelen met bewezen efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid, dan zijn Trina Solar zonnepanelen zeker het overwegen waard. Hun productlijn biedt een breed scala aan opties om aan verschillende energiebehoeften te voldoen, van residentiële installaties tot grootschalige commerciële projecten. Bovendien biedt de garantie die Trina Solar aanbiedt gemoedsrust en vertrouwen in de prestaties van hun zonnepanelen op de lange termijn.
Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie op de markt, zijn er mogelijk alternatieve zonnepanelen merken die lagere prijzen bieden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de initiële kosten van zonnepanelen slechts een deel van het totale plaatje zijn. De efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Trina Solar zonnepanelen kunnen je helpen om op de lange termijn meer geld te besparen op je energierekening en onderhoudskosten.

We adviseren je om navraag te doen bij meerdere specialisten alvorens een keuze te maken voor een bepaald merk.

De belangrijkste Trina Solar zonnepanelen op een rij

Ben je geïnteresseerd in Trinasolar-panelen met een vermogen van 400 Wp of 375 Wp? Of wil je ontdekken welke opties Trina Solar beschikbaar heeft? Dan kun je kiezen uit een uitgebreid scala aan panelen, elk met hun eigen maximale vermogen. Verken de diverse mogelijkheden in het onderstaande overzicht:

TypeCelltypeMax. vermogenAfmetingen (mm)
TSM-435NEG9R.28 Vertex S+N-Type, monokristallijn4351762 x 1134 x 30
TSM-430DE09R.08W Vertex SPERC, monokristallijn4301762 x 1134 x 30
TSM-430NEG9RC.27 Vertex S+N-Type, monokristallijn4301762 x 1134 x 30
TSM-425DE09R.08W Vertex SPERC, monokristallijn4251762 x 1134 x 30
TSM-420DE09R.08W Vertex SPERC, monokristallijn4201762 x 1134 x 30
TSM-415NEG09.28 Vertex S+N-Type, monokristallijn4151770 x 1096 x 30
TSM-410DE09R.05W Vertex SPERC, monokristallijn4101762 x 1134 x 30
TSM-405DE09.08 Vertex SPERC, monokristallijn4051754 x 1096 x 30
TSM-400DE09.08 Vertex SPERC, monokristallijn4001754 x 1096 x 30
TSM-390DE09.05 Vertex SPERC, monokristallijn3901754 x 1096 x 30
TSM-380 DE08M.08(II) HoneyPERC, monokristallijn3801763 x 1040 x 35
TSM-340 DE06M.08(II) Honey MPERC, monokristallijn3401690 x 996 x 35
TSM-335 DE06H.08(II) Honey MPERC, monokristallijn3351690 x 996 x 35
TSM-335 DE06M.08(II) Honey MPERC, monokristallijn3351690 x 996 x 35
TSM-330 DE06M.08(II) Honey MPERC, monokristallijn3301698 x 1004 x 35
Honey TSM-DD06M.05(II) 325WMonokristallijn3251690 x 996 x 35
TSM-315 DD05A.08 (II)PERC, monokristallijn3151650 x 992 x 35
TSM-285PC14Polycrystallijn2851956 x 992 x 46
TSM-285PC14Polycrystallijn2851956 x 992 x 46
TSM-285PA14Polycrystallijn2851956 x 992 x 46
TSM-285PC14Polycrystallijn2851956 x 992 x 46
TSM-280PA14Polycrystallijn2801956 x 992 x 46
TSM-280PC14Polycrystallijn2801956 x 992 x 46
Honey TSM-DD05A.05 blackMonokristallijn2801650 x 992 x 35
TSM-275 PD05Polycrystallijn2751650 x 992 x 35
TSM-275 PD05 HoneyPolycrystallijn2751650 x 992 x 35
TSM-275PA14Polycrystallijn2751956 x 992 x 46
TSM-275PC14Polycrystallijn2751956 x 992 x 46
TSM-270 PD05Polycrystallijn2701650 x 992 x 35
TSM-270PA14Polycrystallijn2701956 x 992 x 46
TSM-270PC14Polycrystallijn2701956 x 992 x 46
Honey TSM-270 PD05Polycrystallijn2701650 x 992 x 35
TSM-265PA14Polycrystallijn2651956 x 992 x 46
TSM-265PC14Polycrystallijn2651956 x 992 x 46
TSM-260PC05APolycrystallijn2601650 x 992 x 35
TSM-245DC05Monokristallijn2451650 x 992 x 46
TSM-245PA05.08Polycrystallijn2451650 x 992 x 40
TSM-245PC05Polycrystallijn2451650 x 992 x 40
TSM-240-DC05Monokristallijn2401650 x 992 x 46
TSM-240DA05Monokristallijn2401650 x 992 x 46
TSM-240PA05Polycrystallijn2401650 x 992 x 40
TSM-240PA05.08Polycrystallijn2401650 x 992 x 40
TSM-240PC05Polycrystallijn2401650 x 992 x 40
TSM-235-PC05Polycrystallijn2351650 x 992 x 40
TSM-235PA05Polycrystallijn2351650 x 992 x 40
TSM-235PA05.08Polycrystallijn2351650 x 992 x 40
TSM-230DA05Monokristallijn2301650 x 992 x 46
TSM-230PA05Polycrystallijn2301650 x 992 x 40
TSM-230PA05.08Polycrystallijn2301650 x 992 x 40
TSM-230PC05Polycrystallijn2301650 x 992 x 46
TSM-230-DC05Monokristallijn2301650 x 992 x 46
TSM-225PA05Polycrystallijn2251650 x 992 x 40
TSM-225PA05.08Polycrystallijn2251650 x 992 x 40
TSM-225PC05Polycrystallijn2251650 x 992 x 46
TSM-220-DC05Monokristallijn2201650 x 992 x 46
TSM-220DA05Monokristallijn2201650 x 992 x 46
TSM-220PA05Polycrystallijn2201650 x 992 x 40
TSM-220PC05Polycrystallijn2201650 x 992 x 46
TSM-210-DC05Monokristallijn2101650 x 992 x 46
TSM-210-PC05Polycrystallijn2101650 x 992 x 46
TSM-210DC80Monokristallijn2101581 x 809 x 40
TSM-210DC80.08Monokristallijn2101581 x 809 x 40
TSM-205DC80Monokristallijn2051581 x 809 x 40
TSM-205DC80.08Monokristallijn2051581 x 809 x 40
TSM-200-DC05Monokristallijn2001650 x 992 x 46
TSM-200-PC05Polycrystallijn2001650 x 992 x 40
TSM-200DC80Monokristallijn2001581 x 809 x 40
TSM-200DC80.08Monokristallijn2001581 x 809 x 40

Trina Solar contactgegevens

AdresNo.2 Tianhe Road, Trina PV Industrial Park, Xinbei district, Jiangsu, China
Websitewww.trinasolar.com
Emailsales@trinasolar.com
Telefoonnummer+86 519 8517 6109

Installateur voor Trina solar zonnepanelen gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Trina Solar zonnepanelen bieden hoogwaardige efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor ze een slimme investering zijn om geld te besparen op lange termijn. Met hun geavanceerde technologieën en weerbestendigheid zorgen deze panelen voor een hogere energieopbrengst en verminderen ze de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Wil je profiteren van deze voordelen en jouw duurzame energiereis beginnen? Vraag dan nu gratis offertes aan via het onderstaande offerteformulier en kom in contact met zonnepanelen specialisten bij jou in de regio!


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken


Lees meer over andere merken zonnepanelen:

(*) Geraadpleegde bronnen voor de totstandkoming van deze pagina:

 • PVEL (DNV-GL)
 • TUV
 • Bloomberg 24-10-2022 Trina Solar scores 100% in 2022 BNEF Bankability Survey, 210mm modules taking the lead in bankability
 • trinasolar.com 08-06-2022 Trina Solar receives LCA Certificate for 210 Vertex modules’ low-carbon life cycle